Екс-керівник Київської облдержадміністрації підозрюється у розтраті 36,5 млн грн

Колишнього главу Київської ОДА прокуратура підозрює у зловживанні службовим становищем та розтраті майна

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу прокуратури Київської області.

"Прокуратурою Київської області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем колишнім керівником Київської обласної державної адміністрації, що призвело до розтрати бюджетних коштів, виділених на реконструкцію вулиці Набережної в одному із районних центрів області", - йдеться у повідомленні.

У ході слідства встановлено, що колишнім керівником обласної держадміністрації у 2011 році Державній службі автомобільних доріг України доручено проведення закупівлі у одного із приватних підприємств робіт із реконструкції дороги вартістю 36,5 млн грн.

Як наслідок, залучений до реконструкції підрядник без відкритих тендерних процедур перерахував на рахунки суб’єктів господарювання з ознаками фіктивності частину бюджетних коштів.

"Вищенаведене вказує на наявність у діях колишнього керівника і посадових осіб Київської обласної державної адміністрації, Служби автомобільних доріг області та підрядника будівництва дороги ознак кримінальних правопорушень, передбачених ст. 191 (розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем) та ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України", - наголосили у відомстві.

На даний час досудове розслідування триває.