Іллєнко: Майбутнє українського кіно - у співпраці з телекомпаніями

Український режисер вважає, що український кінематограф та телеканали, позбавлені російського контенту, мають спільні інтереси

Українське кіно та українські телеканали можуть стати взаємокорисними, якщо співпрацюватимуть разом. Про це український режисер та оператор Михайло Іллєнко розповів в ефірі Еспресо.TV.

Щодо своєї роботи над "Толокою", яка простоює вже 20 місяців, Іллєнко зазначив, що фільм зупинився через нестачу грошей, які мали надійти від держави та інвесторів. Ту частину, яку зобов’язалася надати держава, фільм отримав, а половину від інвесторів Іллєнко не дочекався. Тож те, що українське кіно на 50% залежить від інвесторів, є загрозливим для кінематографу.

Тому Михайло Іллєнко вбачає вирішення проблеми фінансування українського кіно у співпраці з телекомпаніями. "Останнім часом я бачу, що якщо є сподівання, то сподівання на спільну роботу з телекомпаніями. Бо, об’єктивно кажучи, в телекомпаній сьогодні є проблема, вони позбавлені великого обсягу російських серіалів і фільмів, і компаніям треба думати, як жити далі. А жити далі можна разом з українським кінематографом, у якого є свій потенціал. І якщо поєднати його з потенціалом телекомпаній - перш за все це аудиторія телевізійна – це може бути дуже серйозний, дуже позитивний крок", - зазначив режисер.