Кернесу офіційно оголосили підозру у викраденні, катуванні та погрозах вбивством

Генеральною прокуратурою України повідомлено про підозру Геннадію Кернесу

Як повідомили Еспресо.TV в Генпрокуратурі, слідчими Генеральної прокуратури України 2 березня 2015 року Геннадію Кернесу повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 127 (катування), ч.ч. 2, 3 ст. 27, ч. 1 ст. 129 (погроза вбивством) КК України та оголошено про завершення досудового розслідування.

У відомстві зазначили, що станом на 4 березня 2015 року потерпілі та Геннадій Кернес вже ознайомилися з матеріалами кримінального провадження.

На даний час з матеріалами провадження ознайомлюється сторона захисту, після чого кримінальне провадження з обвинувальним актом буде направлено до Вищого спеціалізованого суду України для визначення підсудності. 

Нагадаємо, Геннадія Кернеса і двох його охоронців підозрюють у викраданні й побитті учасників Євромайдану в березні минулого року. За словами генпрокурора Віктора Шокіна, Кернесу, у тому числі, інкримінують застосування тортур: "Санкції статті - від п'яти до десяти років ув’язнення".

У свою чергу, Кернес зазначив, що всі кримінальні справи проти нього є політично мотивованими і «помстою» глави МВС Авакова.

Адвокат Кернеса Олександр Гунченко обіцяє дати вичерпну інформацію про позицію захисту за умови, якщо справу буде передано до суду".