Леньо з Kozak System про концерти в зоні АТО: Для військових і населення - це як смачні тортики в гетто

Іван Леньо, лідер гурту Kozak System, розповів про те, як проходять концерти українських виконавців в зоні АТО

Про це він заявив в ефірі телеканалу Еспресо.TV, розповідаючи про свій нещодавній виступ у Северодонецьку.

"У місті залишилося дуже багато людей, які сповідують сепаратиські настрої. І достатньо людей, які є проукраїнськими. Саме заради них ми і приїхали в це місто", - наголосив Леньо.

За його словами, зараз для українських музикантів надзвичайно важливо  їздити такими містами і показувати українську позицію, правдиве українське мистецтво, щоб люди самі обирали з ким їм дальше жити.

"В залі було дуже велика кількість волонтерів, місцевих. І концерт сприймався дуже тепло, як ковток свіжого повітря. Це так само, як привезти смачні торти в якесь гетто. Тобто там дуже непроста ситуація, атмосфера. Місцева влада так звана залишилася "проватною", - зазначив Лень.

Крім того, він наголосив, що місцева влада ніяк не допомогла в організації концерту, а всі питання на себе взяли волонтери.   

Нагадаємо, раніше Еспресо.TV повідомляло, що у другому альбомі  Kozak System "Живи і люби" будуть пісні, авторами текстів яких є Сергій Жадан, Юрій Іздрик, Дмитро Лазуткін, Олександр Положинський та продюсер групи "Перкалаба" Олег "Мох" Гнатів. Презентація цього альбому відбудеться 27 березня.