НАТО запросить Україну взяти участь у віртуальних командно-штабних навчаннях

У період з 4 по 10 березня 2015 року Україна візьме участь у щорічних командно-штабних віртуальних навчаннях Організації Північноатлантичного договору з управління кризовими ситуаціями "Сrisis Мanagement Exercises 2015"

Про це йдеться у повідомленні прес-служби РНБО, передає Еспресо.TV

З метою належного забезпечення участі нашої держави у навчаннях "СМХ-2015" в Україні створено спеціальний командний штаб, до складу якого увійшли експерти низки національних міністерств та відомств.

"В основу сценарію навчань покладено віртуальний конфлікт між двома острівними державами, які не є членами НАТО та розташовані в Індійському океані. Згідно з легендою, основна увага буде приділятися морському та гуманітарному аспектам кризи. Водночас, розгортання сухопутних військ не передбачається." - йдеться у повідомленні

За їх словами цього року союзники НАТО запросили до участі в навчаннях декількох найбільш важливих партнерів, в т.ч. Україну. Крім нашої держави учасниками навчань серед країн-партнерів також стали Австралія, Фінляндія, Швеція та Японія.

До участі у навчаннях будуть залучені цивільні та військові експерти країн-учасниць "СМХ-2015", представники стратегічних командувань НАТО з трансформації та з операцій, а також низки міжнародних організацій. Зокрема, Європейський Союз запрошено до обміну інформацією щодо оцінки ситуації, разом з Департаментами з політичних питань та миротворчих операцій ООН, Міжнародним  комітетом Червоного Хреста та Міжнародною Енергетичною Агенцією, які виступатимуть спостерігачами під час навчань.