Олівер Стоун може зняти фільм про Владислава Лістьєва

Режисерові Оліверу Стоуну запропонували зняти художній фільм про телеведучого Владислава Лістьєва

Про це повідомляють РИА "Новости".

Фільм під робочою назвою "Листьев: надежда умирает последней" планується випустити 1 березня 2017 року до 22-ї річниці загибелі журналіста.

Спільну роботу над проектом ведуть "Кінокомпанія Союз Марінс груп" Олександра Куликова і "Тетерін Фільм" Олега Тетеріна. З фрази "Надія вмирає останньою" Лістьєв почав свій останній ефір програми "Час Пік", що вийшла 1 березня 1995 року. Зараз оголошено конкурс на кращий сценарій до фільму.

Олівер Стоун зараз знімає про Едварда Сноудена. "Ми сподіваємося, що участь у такому знаковому для Росії фільмі, як картина про Влада Лістьєва, стане для Олівера Стоуна закономірним продовженням зміцнення кінематографічної зв'язку з Росією. Це дозволить відкрити зарубіжному глядачеві невідомі сторінки в історії пострадянської Росії", - упевнений продюсер картини.

Владислав Лістьєв  - радянський та російський журналіст, телеведучий. З 1987 по 1990 рік вів програму "Погляд" на Центральному телебаченні. З 1990 році - художній керівник, який вів програми "Поле Чудес", "Тема", "Година пік". У 1991 році став генеральним продюсером телекомпанії ВІД, а в 1993 році — її президентом. В 1995 році перейшов з телекомпанії ВІД на ГРТ (нині — Перший канал (Росія)), ставши генеральним директором ГРТ.

Був убитий у під'їзді власного будинку 1 березня 1995 року.

На честь журналіста названо астероїд головного поясу 4004 Лістьєв — відкритий 16 вересня 1971 року українським астрономом.

Раніше повідомлялося, що Олівер Стоун хоче зняти фільм про Путіна.