Санкції проти Росії слід зберегти до відновлення Україною контролю над кордоном, - Польща

Польща наполягає на тому, що санкції ЄС щодо Росії мають діяти до кінця року, до відновлення Україною контролю на спільному з Росією кордоні

Про це в середу у Сеймі заявив заступник міністра закордонних справ Польщі Рафал Тшасковський, передає Еспресо.TV з посиланням на "Укрінформ".

“Польща разом із значною кількістю країн ЄС стоїть на позиції, що нинішні санкції точно слід залишити до кінця року, тобто до моменту, коли контроль над українсько-російським кордоном буде переданий українській стороні”, - заявив Тшасковський.

За його словами, Польща заохочуватиме країни ЄС, які ще не ратифікували Угоди про асоціацію з Україною, Молдовою та Грузією, зробити це до травневого саміту саміту “Східного партнерства” у Ризі.

На переконання Тшасковського, майбутній захід має дати “чіткий сигнал”, що Євросоюз “у складній геополітичній ситуації рішуче налаштований зміцнювати східне сусідство”.

Польський дипломат наголосив, що ЄС у Ризі має також продемонструвати свою підтримку Києву, Тбілісі та Кишиневу у здійсненні реформ, пов’язаних з імплементацією угод про асоціацію.