У Каліфорнії стурбовані "пологовим туризмом" заради громадянства

Влада США вирішила боротися з практикою народження іноземців в Америці, що дає право на отримання американського громадянства

Влада США помітила, що "пологовий туризм", який дає можливість народженим дітям ставати громадянами Америки, стає популярним, передає CNN.

Вагітні іноземки з багатьох країн світу приїжджають до США, щоб народити там дитину і отримати громадянство. За словами влади, найбільша кількість таких туристок приїжджають з Китаю.

За даними міграційного та митного контролю, в так званих "пологових готелях" жінки платять від $15000 до $50000 за житло, транспорт та харчування.

"У ході розслідування з'ясувалося, що жінки платять гроші за передпологовий догляд і сам процес пологів. Клієнтам також обіцяється отримання номеру соціального страхування і американських паспортів для їхніх дітей, яких матері заберуть з собою, коли покинуть США", - заявив представник влади.

У поліції Каліфорнії заявили, що за тиждень федеральні агенти виявили і закрили понад тридцять "пологових готелів" на території штату.