У Міненерговугілля називають критичною ситуацію з поставками вугілля на чотири ТЕС на Донбасі та Придніпров'ї

Ситуація з ввезенням і вивезенням вугілля в зону і із зони АТО залишається дуже складною. Кожен день через відсутність вугілля простоює близько 25 блоків українських ТЕС

Про це повідомив заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрій Зюков, коментуючи інформацію про те, що на Зуївської ТЕС залишилося вугілля на три дні, а Дніпровська енергосистема, яка забезпечує світлом 6 областей України, може залишитися без резерву, передає  Еспресо.TV.

Як повідомлялося сьогодні, через зупинку Зуївської ТЕС відключення електроенергії можуть торкнутися близько 6 областях, пов'язаних з Дніпровської енергосистемою: Донецька, Дніпропетровська, Запорізька, Херсонська, Миколаївська, Одеська, де проживають до 6 млн українців.

"Через пошкодженої залізниці на Зуєвську ТЕС і Вуглегірську ТЕС не може доїхати вугілля, видобуте у Львівсько-Волинському басейні. З цієї ж причини не вивозиться вугілля, видобуте в Луганській області, на Придніпровську і Криворізьку ТЕС, які споживають виключно вугілля, видобуте на шахтах цього регіону (шахт об'єднань Свердовантраціт іРовенькіантраціт). Вугілля не надходить у зв'язку з тим, що немає можливості еговивоза через Дебальцеве і Шипілова", - сказав Юрій Зюков.

"Ми сподіваємося на те, що в найближчі дні, буквально години, відновимо рух через Родакове і повеземо туди вугілля, через Родакове-Сентянівка (у напрямку Шипілова - ред.). Криворізька і Придніпровська ТЕС на межі зупинки через брак вугілля, заблокованого взоне АТО. Однак є надія, що найближчим часом вугілля відправиться настанціі", - зазначив заступник міністра.

Нагадаємо, сьогодні народний депутат України Сергій Сажко повідомив про те, що СБУ не пропускає вугілля марки Г з Павлограда і Добропольяна Зуєвську ТЕС через станцію Ясинувата. Через відсутність вугілля вже не працюють Вуглегірська і Миронівська ТЕС. Слов'янська ТЕС - дає тільки 30 МВт. Втрата ще й Зуївської ТЕС загрожує відключеннями світла по всьому Донбасу і Придніпров'я. Зуївська ТЕС забезпечує резерв для Дніпровської енергосистеми.