Українські велосипедисти розповіли про фінансові махінації глави федерації, вимагаючи його відставки

Спортсмени, а також віце-президент Федерації велоспорту України Олександр Башенко вимагають відставки чинного президента оргазізації Бориса Іванова

Найвідоміший і найтитулованіший велосипедист України Ярослав Попович розповів про фінансові зловживання федерації, повідомляє Еспресо.TV.

"За свою кар'єру я підписував сотні порожніх відомостей з видачі коштів, накладних про видачу мені велоформи, якої я в очі не бачив. Я знаю, що коли вже не був у збірній України, за мене підписували документи і виділяли на неіснуючого мене якісь гроші. Моя думка, Іванову потрібно піти по-тихому і красиво", - каже Попович.

Тим часом Башенко зажадав відставки беззмінного керівника федерації Іванова, звинувативши його в неефективному управлінні та непрозорому використанні фінансових коштів. Башенко скликає позачергову конференцію Федерації, на яку виносить питання про зміну керівництва.

"Враховуючи кричущу ситуацію в управлінській команді Федерації, факти неефективного керівництва і непрозорих схем розподілу бюджету, відсутність звітності про фінансові операції, нерозуміння і небажання розвивати український велоспорт, наполягаю на скликанні позачергової конференції Федерації велоспорту України. З метою проведення позачергових виборів президента ФВСУ. Дату для такого голосування пропоную визначити на 30 травня 2015 року", - заявляє Башенко.

Зазначимо, що Башенко як меценат фінансує всі спортивні проекти: міжнародну велогонку Race Horizon Park, міжнародну гонку в Одесі Odessa Grand Prix та міжнародну гонки зі швидкісного спуску в Буковелі Bukovel Horizon Cup DHI.

Більшість спортсменів підтримують саме кандидатуру Башенка на пост президента федерації.