В Австрії покажуть стрічку та фотографії, присвячені Майдану

З нагоди річниці Майдану по всьому світу проводять виставки та кінопокази, не виключенням є й Австрія

В Австрії представлять виставку українського фотографа та покажуть фільм німецького режисера про події на Майдані. Культурні події 7 березня 2015 року в Австрії влаштує творче об’єднання ArtWell, повідомляє агенція "ПРО".

Фото: Фейсбук

Фотовиставка робіт "#EUROMAIDAN: the way to freedom" відомого українського фотографа Олександра Ратушняка - це ретроспектива подій зими 2013-2014 рр. у Києві в рамках відзначення річниці подій Майдану.

Захід дасть змогу австрійським відвідувачам побачити і почути про те, що насправді сталося і наразі відбувається в Україні. У відкритті виставки візьмуть участь автори представлених робіт, а також свідки подій в Україні зі сфери політики, науки і мистецтва. Очікується жива дискусія і жвавий обмін думками.

Олександр Ратушняк – відомий український фотокореспондент, фешн-фотограф. Від початку протестів 2013-2014 рр. вів фотохроніку Майдану, висвітлював події в Криму та наразі продовжує працювати на Сході України. Брав участь у багатьох фотовиставках, зокрема в Канаді, США, Німеччині, Франції, Італії, Литві, Латвії, Малайзії, Грузії та інших країнах, які були присвячені революційним подіям в Києві в 2013-2014 рр.

Також відбудеться допрем’єрний показ документального фільму "Небесна Сотня" знаного німецького продюсера і режисера Крістіана Зайделя. 

Кристіан Зайдель – режисер документальної стрічки "Небесна сотня", у якій ідеться про події Майдану та про те, як вони вплинули на учасників акції протесту. Зйомки тривали кілька місяців у Києві, Львові та Мюнхені. Слідом за прем’єрними показами у лютому в Україні фільм буде показаний в найбільших містах Європи з метою привернути додаткову увагу до драматичних подій новітньої української історії. 

Захід ініційований творчим об’єднанням ArtWell за підтримки Посольства України в Австрії. Фотовиставка триватиме 2 тижні.