Ахметов допоможе родинам жертв вибуху на шахті ім. Засядька

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова надасть підтримку сім'ям загиблих, а також постраждалих у результаті вибуху метану на шахті ім. Засядька вчора у Донецьку

За дорученням Ріната Ахметова, всім сім'ям загиблих буде виділена матеріальна допомога в розмірі 100 тисяч гривень, передає Еспресо.TV з посиланням на прес-службу гуманітарного штабу.

"Рінат Ахметов, як тільки дізнався про трагедію, що сталася, дав доручення нам, Гуманітарному штабу, допомогти всім. Аварія на шахті - це наш спільний біль і трагедія. Наш футбольний клуб носить ім'я "Шахтар". На шахтах працюють наші близькі та друзі. Найщиріші співчуття сім'ям загиблих. Сил і мужності постраждалим", - зазначила координатор Гуманітарного штабу Римма Філь.

Також Штаб надасть допомогу в лікуванні всіх 15 шахтарів, які наразі знаходяться в 3-х лікарнях Донецька. П'ятеро з них - у важкому стані в Донецькому опіковому центрі.

1. Ігор М., 42 роки, стан важкий

2. Іван Л., 33 роки, стан важкий

3. Олександр Т., 34 роки, стан вкрай важкий

4. Фрол Д., 35 років, стан вкрай важкий

5. Віталій К., 39 років, стан критичний

6. В'ячеслав В., 30 років, середній ступінь тяжкості

7. Віталій А., 49 років, легка ступінь тяжкості

8. Роман Н., 35 років, легка ступінь тяжкості

9. Роман Б., 44 роки, легкий ступінь тяжкості

10. Владислав С., 34 роки, легкий ступінь тяжкості

11. Віталій П., 31 рік, легкий ступінь тяжкості

12. Євген Ч., 39 років, легка ступінь тяжкості

13. Валерій К., 49 років, легка ступінь тяжкості

14. Андрій С., 43 роки, легкий ступінь тяжкості

15. Валерій С., 44 роки, легкий ступінь тяжкості

16. Сергій Б., легкі травми, перебуває вдома

Найближчим часом в опіковий центр, в Донецьку лікарню профзахворювань і в Донецьку обласну травматологію лікарні будуть доставлені найнеобхідніші медикаменти для постраждалих - антибіотики, плазмозамінні засоби, протигрибкові, протизапальні, дезінфікуючі й антисептичні засоби, витратні матеріали для ін'єкцій, перев'язувальні матеріали, гепатопротектори і лікарські засоби, що впливають на процеси тканинного обміну.

Загальна сума допомоги сім'ям загиблих та постраждалим становить 4 млн. 700 тис. грн.

Нагадаємо, вчора на шахті імені О. Засядька в окупованому терористами Донецьку сталася чергова аварія. На даний момент офіційно підтвердждено загибель 33 шахтарів з шахти ім. Засядька, яка знаходиться в окупованому Донецьку.