Уряд затвердив план виконання стратегії "Україна – 2020" у 2015 році

Кабінет Міністрів України своїм розпорядженням затвердив План заходів з виконання Програми діяльності Уряду та Стратегії сталого розвитку "Україна – 2020" у 2015 році

На цьому наголосив міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус у ході брифінгу в Адміністрації Президента, - передає Еспресо.TV

За його словами, результатом виконання Плану стане стабілізація економіки, радикальна дерегуляція підприємницької діяльності, створення привабливого бізнес-клімату, реальна боротьба з корупцією, створення прозорої системи державних закупівель, ефективне управління державною власністю, поступова децентралізація державної влади, укріплення обороноздатності нашої держави, закладення основ для досягнення справжньої енергетичної незалежності.

Також він зазначив, що у Плані заходів синхронізовано виконання у 2015 році таких завдань:
- Програми діяльності Кабінету Міністрів України;
- Коаліційної угоди;
- Стратегії сталого розвитку "Україна – 2020".

"Нарешті є документ, конкретний покроковий з чітким описом завдань, який повністю узгоджений з усіма міністерствами, 200 сторінок - там все дуже конкретно прописано: які реформи, хто відповідальний, і в які терміни це все потрібно зробити, до речі, до компетенції Мінекономрозвитку відноситься десь 45% всіх завдань. Так що будемо діяти", - сказав міністр. 

Усе це є основою для того, аби в 2016 році відновився притік в Україну іноземних інвестицій і зросла активність вітчизняного бізнесу. Відтак, у 2016 році зможемо розраховувати на відновлення економічного зростання.

Проект розпорядження буде доопрацьовано з урахуванням зауважень і пропозицій, висловлених під час засідання Уряду.