Команди бойкотуватимуть "Формулу-1", яка приховує причини аварії чемпіона світу

Низка команд чемпіонату світу з автоперегонів у класі машин "Формула-1" можуть бойкотувати "Гран-прі" Австралії через приховування причин аварії гонщика "Макларен" Фернандо Алонсо

За даними німецького видання Sportbild, команди вважають причиною аварії несправність системи ERS й ураження електричним струмом, а "Макларен" відмовляється розкривати всі подробиці інциденту, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "ТАСС"

При цьому конкуренти відзначають, що у випадку, якщо один з автомобілів "Макларена" під час "Гран-прі" виявиться некерованим, наслідки для решти гонщиків можуть бути серйозними.

"Якщо літак розбивається і є хоча б мінімальна ймовірність, що причина аварії - технічна несправність, то польоти такої лінії літаків припиняються", - каже керівник однієї з команд.

Алонсо потрапив в аварію під час тестових заїздів в Іспанії 22 лютого і був госпіталізований зі струсом мозку. За словами керівників, інцидент стався через "несподівано сильний вітер", а не механічні пошкодження машини. За рекомендацією лікарів гонщик пропустить "Гран-прі" Австралії 13 - 15 березня.

Як уже повідомлялося, під час аварії Алонсо пережив удар струмом 600 ват.