Бойовики нарощують сили на всіх напрямках, а техніку ховають у сховищах, - штаб АТО

Угруповання бойовиків нарощують сили на всіх основних напрямках на Донбасі. Незважаючи на це, Україна буде готова відводити системи залпового вогню "Урагани"

Про це розповів під час брифінгу речник АТО Андрій Лисенко, повідомляє Еспресо.TV

За його даними, противник проводить активне переміщення своїх сил, зокрема на Волноваському напрямку, а також намагається приховати озброєння та військову техніку у ангарах та сховищах.

"Угруповання бойовиків нарощуються на всіх основних напрямках протистояння. Триває зміцнення ворожих позицій на підконтрольних їм територіях поблизу Донецька", - поінформував Лисенко.

Він нагадав, що за минулу добу бойовики обстріляли наші позиції 35 разів. Місцями найбільшого напруження стали Щастя, Луганське на Артемівському напрямку, район Донецького аеропорту, Широкине під Маріуполем.

Зокрема, на Донецькому напрямку під вогонь з різних видів зброї потрапили Авдіївка, Опитне, Піски, Донецький аеропорт.

На Маріупольському напрямку з мінометів і БМП бойовики обстріляли селище Широкине. А близько опівночі українські воїни відбили штурм бойовиками цього населеного пункту.

На Артемівському напрямку противник вів вогонь по Ленінську, Лозовому і Майорську.  Ворог застосував реактивні системи залпового вогню і артилерію по південно-східній околиці селища Кодима, де немає сил АТО.

На Луганському напрямку обстрілів зазнали Щастя і Сокільники.

"Своїми діями українські військові вчергове демонструють, що повністю дотримуються домовленостей, чого очікують і від ворогуючої сторони", - заявив речник штабу АТО.

Водночас, зазначив речник АТО, на виконання мінських домовленостей сили АТО продовжують відведення важкого озброєння від лінії зіткнення.

Лисенко наголосив, що відведення озброєння проводиться під контролем спостерігачів моніторингової групи ОБСЄ та представників Спільного центру контролю в АТО. За його словами, сьогодні сили АТО здійснюють відведення "Градів" з передової. "За останніми даними, Збройні сили України готові  з завтрашнього дня почати відводити РСЗВ "Ураган", - повідомив Лисенко.

Ситуація в зоні АТО на 5 березня

Карта РНБО

Нагадаємо, за даними штабу АТО, вчора українські війська почали відведення від лінії зіткнення САУ "Акація", а сьогодні - "Градів".