МЗС Росії засуджує європейське бачення наслідків Другої світової

Заяву представника ЄС на Генасамблеї ООН про те, що перемога СРСР в Другій світовій принесла багатьом європейцям не свободу, а нові злочини, в Росії розцінюють як спроби "спотворити правду про Другу світову війну"

Про це заявив на брифінгу офіційний представник МЗС РФ Олександр Лукашевич, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Інтерфакс.

"Ми засуджуємо прагнення Європейського союзу використовувати майбутній ювілей для чергових нападок на Росію, - зазначив він. - Закликаємо ЄС відмовитися від потурання відверто реваншистським настроям, поширенис серед окремих його членів, в спробі в кон'юнктурних цілях переглянути підсумки Другої світової війни та рішення Нюрнберзького трибуналу" .

Так він відреагував на заяви представника ЄС на 69-й сесії Генасамблеї ООН, зроблене 26 лютого при прийнятті резолюції про 70-річчя закінчення Другої світової війни.

"Представник Євросоюзу заявив, що ця подія нібито принесло багатьом європейським країнам не свободу, а нові злочини проти людяності. Раніше схожі тези прозвучали з боку представників Євросоюзу і при прийнятті резолюції Генасамблеї ООН "Боротьба з героїзацією нацизму, неонацизму та іншими видами практики, які сприяють ескалації, расовій дискримінації, ксенофобії і пов'язаною з ними нетерпимістю ", - пояснив Лукашевич.