Могеріні підтримує необхідність негайного розширення мандату ОБСЄ в Україні

Порошенко і Могерині у телефонній розмові погодилися з необхідністю негайного розширення мандату ОБСЄ, посилення технічної та функціональної здатності спеціальної моніторингової місії на Донбасі, яка повинна здійснювати більш ефективний моніторинг та верифікацію режиму припинення вогню і відведення техніки

Про це повідомили у прес-службі президента України, передає Еспресо.TV

"Ця трагедія є наслідком гуманітарної та техногенної ситуації на Донбасі, а також дій бойовиків, які не дозволили відповідним українським службам провести рятувальні роботи і зберегти життя українських шахтарів", - заявив Петро Порошенко, обговорюючи з пані Могеріні вчорашній вибух на шахті ім. Засядька у Донецьку.

Федеріка Могеріні підтримала Україну та зусилля президента Порошенка. Вона висловила жаль з приводу трагедії на шахті Засядька, в результаті чого загинули 33 шахтарі.

У ході телефонної розмови, Порошенко і Могерині погодилися з необхідністю негайного розширення мандату ОБСЄ, посилення технічної та функціональної здатності спеціальної моніторингової місії на Донбасі, яка повинна здійснювати більш ефективний моніторинг та верифікацію режиму припинення вогню і відведення техніки.

Співрозмовники домовилися про тісну координацію, а також про зустріч найближчим часом під час візиту голови Європейської Комісії Жан-Клода Юнкера в Україні.

Нагадаємо, не так давно голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив після засідання неформального саміту в Брюсселі, що обнадіяна мінськими домовленостями ЄК перезапустить тристоронні переговори по газу.