Парубій: США погодилися надати Україні нелетальне озброєння

Триває технічне узгодження типів нелетального озброєння, яке США нададуть Україні

Про це повідомив перший віце-спікер Верховної Ради Андрій Парубій в ефірі "5 каналу" в середу ввечері, передає Еспресо.TV з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

Як розповів Парубій, під час візиту в США він зустрівся з високопосадовцями в Пентагоні, Раді безпеки, провів зустріч з помічником держсекретаря США у справах Європи та Євразії Вікторією Нуланд.

У США перший віце-спікер привіз узгоджений усіма українськими силовими відомствами список зброї, якого потребує Україна. Парубій зазначив, що список містив і летальну, і нелетальну зброю.

"Ми змогли технічно обговорити нелетальне озброєння, йдеться про радари для виявлення вогневих точок противника, про безпілотники, захищений радіозв'язок, про ремонт деякого нашого обладнання. Можу сказати, що з цього приводу фактично питання вже вирішено", - сказав Парубій.

При цьому перший віце-спікер зазначив: "Вже озвучив посол США, що під цю програму виділено 75 і 45 мільйонів, разом - це 120 мільйонів".

"Зараз ми на технічному рівні погоджуємо, яка саме поставка і які типи нелетальної озброєння будуть найближчим часом поставлені в Україну", - підкреслив Парубій.