Пасажирський трубопровід Елона Маска запрацює в 2016 році

Компанія Hyperloop Transportation Technologies починає будівництво революційної транспортної системи Hyperloop, яку придумав засновник SpaceX, Tesla Motors і PayPal Елон Маск

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на "Популярну механіку".

Першу ділянка "гіперпетлі" довжиною 8 км побудують в Каліфорнії в наступному році. Проект передбачає, що капсули з пасажирами рухатимуться в розрідженому повітрі особливого тунелю. Робочий тиск в ньому складе 100 Па - практично вакуум, подібно верхнім шарам стратосфери. Прискорення капсул виконується за допомогою статорів в тунелі і роторів на кожній капсулі. Розрахункова максимальна швидкість сягає 1220 км/год, а відстань між капсулами складе 20 мм завдяки електромагнітному полю.

Петлю будуватимуть на порожній ділянці між Сан-Франциско і Лос-Анджелесом, де передбачається зведення футуристичного міста Quay Valley на 150 тисяч жителів, яке буде повністю забезпечуватися електрикою від сонячних батарей. Згідно з задумом Елона Маска, всі специфікації проекту перебуватимуть у відкритому доступі без патентного захисту. У Hyperloop Transportation Technologies працюють близько 200 інженерів з NASA, Boeing, Airbus та інших компаній у вільний від основної роботи час.