"Великій сімці" сподобалась програма реформ в Україні

Міністри фінансів країн "великої сімки" вітають прийняту в Україні програму економічних реформ і говорять про надання Києву в перспективі нової порції фінансової допомоги

У заяві, оприлюдненій 4 березня, зазначається, що країни G7 очікують у найближчі дні "позитивного обговорення" питання про програму фінансової допомоги Україні з Міжнародним валютним фондом, передає Еспресо.TV з посиланням на Deutsche Welle.

"Програма надасть додаткове фінансування, щоб оперативно допомогти Україні провести амбітні економічні реформи", - йдеться у заяві.

Представлена ​​урядом у Києві програма реформ, зазначається далі в заяві, містить всі необхідні елементи для негайної стабілізації економічної ситуації, поверненню в середньостроковій перспективі до стійкого економічного зростання і поліпшення рівня життя українців.

"Міжнародне співтовариство готове підтримати Україну на шляху проведення реформ в цей критичний момент її історії", - підкреслюється в спільній заяві міністрів фінансів Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Великої Британії і США.