Російський Мінфін: Нас ніхто не питав, у що нам обійдеться "приєднання" Криму

Російський Мінфін не брав участь у підготовці приєднання Криму, так як рішення з подібних питань може приймати тільки президент, заявила перший заступник міністра фінансів РФ Тетяна Нестеренко

"Якщо говорити про те, питали чи Мінфін, у скільки це обійдеться, можу сказати: ні, не питали. Але щоб відповісти на питання, адекватна ціна чи ні, потрібно дуже багато знати", - сказала, за інформацією Росбалту, Несторенко, передає Еспресо.TV.

На думку Тетяни Нестеренко, "ті рішення, які прийняті, можуть бути прийняті тільки однією людиною". "Знаючи президента, можу сказати: він не приймає рішення необдумано", - підкреслила заступник міністра.

Після приєднання Криму уряд РФ прийняв рішення, що регіон буде одержувати з федерального бюджету близько 50 млрд рублів у вигляді дотацій на збалансованість своїх бюджетів - щорічно до 2017 року. Крім того, в затверджених урядом бюджетних проектировках було закладено ще приблизно по 35-40 млрд рублів щорічних неінвестиційних витрат на Крим. Обсяг фінансування Федеральної цільової програми з розвитку Криму і Севастополя перевищить 700 млрд рублів.

При цьому раніше глава Мінфіну Антон Силуанов зізнавався, що обсяги фінансування федеральної цільової програми з розвитку Криму і Севастополя перевищують можливості російського бюджету.