Сенатори США закликають розслідувати вбивство Нємцова на міжнародному рівні

Американські сенатори Джон Маккейн та Ліндсі Грем представили в Сенаті резолюцію, яка засуджує вбивство російського опозиційного лідера та колишнього віце-прем'єра Бориса Нємцова

Текст документа оприлюднено на офіційному сайті сенатора Маккейна, передає Еспресо.TV з посиланням на  "Укрінформ".

"Резолюція також закликає президента Обаму й міжнародну спільноту провести незалежне розслідування вбивства Нємцова та подвоїти зусилля з підтримки свободи слова, прав людини і верховенства права в Росії", - зазначається в повідомленні.

Крім того, резолюція "настійно закликає президента (Обаму – ред.) домагатися Ради Безпеки ООН резолюції, яка вимагатиме незалежного розслідування вбивства".

Сенатори також ініціюють вимогу для президента США продовжувати накладати санкції на порушників прав людини в Російській Федерації та збільшити підтримку з боку США для правозахисників в Росії.

Нагадаємо, російський опозиційний політик Борис Нємцов був застрелений ввечері 27 лютого на Великому Москворецькому мосту неподалік Кремля. У Нємцова влучили чотири кулі. Від отриманих поранень він помер на місці злочину. 

Слідство розглядає кілька версій злочину, включаючи замовне вбивство. При цьому дані про розслідування не розкриваються.

Борис Нємцов був похований на Троєкуровському цвинтарі Москви.