Тимчук: Прокуратура досі не знайшла винних у трагедії під Іловайськом

Народний депутат Дмитро Тимчук розповів, яку відповідь надали йому з Генеральної прокуратури щодо ходу розслідування трагедії в Іловайську в серпні минулого року

Як повідомив Тимчук на своїй сторінці у "Фейсбуці", йому відмовились повідомляти про хід розслідування, заявляючи, що триває експертиза, без якої неможливо визначити винних та ступінь їхньої провини, передає Еспресо.TV.

У прокуратурі пообіцяли, що результати експертизи будуть оприлюднені орієнтовно 1 березня, однак цього не зроблено і станом на сьогодні.

"Залученими експертам необхідно проробити наступний обсяг роботи. Грубо кажучи, взяти бойовий наказ, на підставі якого проводилася операція наших військ, взяти тактичну карту, і визначити, наскільки адекватним був цей наказ. Скільки годин або днів може зайняти така робота - я не готовий сказати. Але щось мені підказує, що півроку для цього має вистачити. На жаль, чомусь не вистачило", - відзначив Тимчук, коментуючи відповідь прокуратури. 

"У мене немає сумнівів, що якби винні за тих подіях понесли заслужене покарання, якби були зроблені висновки з трагічних помилок, якби, чорт забирай, хоч хтось у військовому керівництві нарешті задумався про особисту відповідальність за свої дії та бездіяльність, то не було б ганьби під Дебальцевим. Кажу це як член комісії Комітету ВР з нацбезпеки і оборони щодо подій у районі Дебальцевого в січні-лютому цього року, що розбирався в ситуації і вчора представив комісії свій варіант звіту (сам звіт комісії, до слова, з'явиться дуже скоро)", - написав Тимчук.