Денисенко: Після отримання траншу МВФ гривня може знову впасти

Реперною точкою для курсу української гривні стане 11 березня, коли МВФ проведене засідання зодо виділення Україні кредиту

Про це в ефірі Еспресо.TV повідомив народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Вадим Денисенко.

"Ми всі розуміємо, що  механізми утримування гривні протягом останнього тижня далекі від відкритості. Нажаль,  ми повинні чітко  говорити, що  реперна точна для гривні - це 11 березня, коли відбудеться  засідання МВФ. І якщо нам  будуть виділені гроші, не виключено, що курс знову буде відкочуватись назад. Не факт, що він буде катастрофічно відкочуватись, але буде, тому що ситуація яка зараз з курсом абсолютна штучна", - вважає Денисенко.

За його словами, наразі ситуація з курсом гривні виглядає начебто дуже оптимістично, однак це абсолютно штучне стримування.

На думку Денисенка, саме про цю радужну картину з приборканням гривні на сьогодншінньому засіданні Верховної Ради буде рапортувати керівництво Нацбанку.

При цьому, за словами нардепа, невідомо, чи прийде особисто глава НБУ Валерія Гонтарева доповідати у парламент про ситуацію на валютному ринку, чи пришле одного зі своїх "клерків".