Французько-швейцарські кінематографісти випустять фільм про Героя Небесної Сотні

Митці з Франції та Швейцарії працюють над створенням стрічки "Саша, крила на Майдані" про Олександра Храпаченка

У грудні 2014 - січні 2015 рр. французько-швейцарська група у співпраці з українською стороною відзняла матеріал для документальної стрічки "Саша, крила на Майдані", повідомляється на французькому мистецькому сайті.

Фільм "Саша, крила на Майдані" зображує революційні події в Україні та описує життя одного з Героїв Небесної Сотні Олександра Храпаченка. Режисер фільму - документаліст Еммануель Графф. 

"Цей документальний фільм має показати наново події життя Саші до того фатального дня,- повідомляють створювачі стрічки на портал ulule.com. - Саша Храпаченко був представником української молоді в повстанні, в реальній війні, де були також і люди похилого віку, і жінки. Саша не був ні політизований, ні в жодній організації. У фільмі ви зустрінете родину Храпаченка, його наречену, його друзів, його товаришів, його вчителів. Він говорить про Україну, просту, скромну, занурену в людські цінності, і революцію, про яку ми говоримо багато речей, іноді дуже неправильних. Життя Саші, показуючи реалії особистого шляху, висвітлює багато теорій про Майдан".

Зараз відбувається монтаж і переклад стрічки. Незабаром її покажуть по телебаченню у Франції та Швейцарії.

За словами організаторів, головна мета фільму – показати, що майбутні покоління України та світу можуть навчитись, наслідувати і взяти за приклад Олександра Храпаченка та всієї Небесної Сотні та воїнів АТО.

Головна героїня фільму - подруга Саші Наталія, яка через рік після його смерті вирішує знайти всіх тих, хто його знав. Для цього вона їде у Рівне. Відвідує його родину, місця, де він бував, друзів часів Майдану, які стали солдатами. Дівчина шукає відповідь на головне питання — чи не була марною смерть Олександра.

До збору грошей на оплату роботи перекладачів стрічки та монтувальної групи долучається вся Європа.