В Керчі насильно забрали на допит ще одного кримського татарина

Ще одного кримського татарина насильно забрали кримські силовики для допитів по т.зв. "справі 26 лютого"

Про це повідомив заступник голови Меджлісу Наріман Джеляль на своїй сторінці в "Фейсбуці", пише Еспресо.TV.

"Півгодини тому мені подзвонив батько Асана Чарухова Сеітваап аг'а, повідомив, що сина з місця роботи в керченській лікарні забрали правоохоронці. На даний момент нам вдалося з'ясувати, що його забрали на допит по "справі 26 лютого", після чого відпустять", - написав Джеляль.

Нагадаємо, 29 січня в Криму був затриманий заступник голови Меджлісу Ахтем Чийгоз  в Сімферополі. Його підозрюють в організації та участі в масових заворушеннях під стінами кримського парламенту 26 лютого 2014. Слідчий комітет порушив кримінальну справу за ч. 1 ст. 212 ("організація масових заворушень") Кримінального кодексу Російської Федерації.Затриманих допитують як свідків заворушень біля стін ВР АРК під час подій річної давнини.

На початку лютого голова Меджлісу кримських татар Рефат Чубаров повідомив, що правоохоронці заарештували Іскендера  Кантемирова. Перед цим в його будинку був проведений обшук.

Раніше в селищі Радянському співробітниками правоохоронних органів був затриманий Асан Чебіев, який є близьким родичем одного з координаторів Комітету із захисту прав кримськотатарського народу Абмеджіта Сулейманова. Йому також інкримінували участь у масових заворушеннях біля стін Верховної Ради АРК 26 лютого 2014. Пізніше його відпустили.