Лікар про голодування Савченко: Курячий бульйон несе загрозу ослабленому організму

Курячий бульйон, яким вчора нагодували голодуючу українську льотчицю, народного депутата Надію Савченко, несе більше шкоди, ніж користі її організму

Про це в ефірі  Еспресо.TV повідомив лікар-терапевт Борис Скачко.

За його словами, голодування понад 5-7 днів викликає білковий дефиціт.

"Тобто у Надії зараз проблеми з різними органами через те, що там розвиваються дистрофічні процеси, в тому числі і системі травлення.  І систему травлення треба розігнати, бо вона стоїть у неї майже два місяці. І самий простий рецепт, те як годували дітей – з грудного молока переводять на змішане харчування. Розганяють спочатку фруктовими соками, які подразнюють і слинні залози, і залози шлунку", - зазначив лікар.

За його словами, тільки після цього етапу можна вводити в організм овочеві соки, потім каші, краще рис або гречку, а вже потім білкові продукти, зокрема, кисломолочні.

"А що стосується годуванням Надії курячим бульйоном. Я не думаю, що її спеціально вигодовували для Надії на екологічно чистих продуктах. І сам по собі бульйон він, м`яко кажучи, шкідливий для організму здорової людини, не кажучи вже про людину, яка майже два місяці не бачила їжі", - зазначив Скачко.

"Так у бульйоні є певна поживна цінність, бульйон – це будемо казати, витяжка з трупа, тобто білкові токсини виведені і введені в організм Надії. Бульйоном можна отруїтися, тим паче ослабленій людині", - зазначив лікар.

За його словами, дуже важливо, що Надія Савченко залишається активною, що говорить про те, що в її організмі є ще резерви.

Однак, на думку лікаря, її організм потребує комплексного огляду, забезпечення збалансового харчування та тривалої реабілітації.

Нагадаємо, вчора у прес-службі Федеральної служби виконання покарань Росії повідомили, що Надія Савченко за рекомендацією лікарів погодилася поїсти бульйон.

Пізніше цю інформацію підтвердили адвокати Надії.

Разом з тим, українські лікарі висловили здивування  рішенням  російських колег годувати Савченко бульйоном.

Також Надія Савченко готова погодитися на госпіталізацію, але після того, як її оглянуть українські лікарі.