"Антикокакольні" заяви Держдуми викликали протести в Росії

Російський економіст і колишній міністр фінансів РФ Олексій Кудрін розкритикував слова голови комітету Держдуми з міжнародних справ Олексія Пушкова, який напередодні запропонував "Макдоналдс" і "Кока-Колі" позбавити Росію від своєї продукції

"Кока-Кола" понад 75% сировини закуповує в РФ. Залишимо десятки тисяч росіян без роботи - відмінна антикризова програма ", - написав Кудрін на своїй сторінці в Twitter. "Пан Пушков, мабуть, не знає, що 85% сировини "Макдоналдсу" поставляють більше 160 російських компаній", - зазначив, за даними Росбалту, Купрін, передає Еспресо.TV.

"Якщо через політичний тиск деяких депутатів високотехнологічні компанії США обмежать поставки, це реально вдарить по російській промисловості", - додав він.

Напередодні слова Пушкова в соцмережах викликали великий резонанс. Користувачі твіттера звинуватили політика в тому, що його заклик призведе до того, що тисячі росіян залишаться без роботи.

Солідарні з звичайними читачами виявилися і деякі чиновники з Радфеду. Так, заступник голови комітету з конституційного законодавства Костянтин Добринін назвав слова Пушкова емоційними і помилковими. "Крім того, що "Макдоналдс" це просто смачно, так це ще й люди, що працюють на нашу країну, податки, які надходять до казни і насичують нашу економіку", - зазначив Добринін.

А російський журналіст і телеведучий Інокентій Іванов припустив, що Пушков, мабуть, "сам буде влаштовувати на роботу росіян, які працюють в "Макдоналдсі" в РФ". "Але ж цей розумник з Держдуми ще й отримує зарплату в тому числі і з тих податків, що сплачують ресторани Макдоналдс в РФ", - написав журналіст у своєму твіттері.