Росія обіцяє "розрахуватися" з Україною за кримських легкоатлетів до кінця травня

Всеросійська федерація легкої атлетики (ВФЛА) взяла на себе зобов'язання до кінця травня 2015-го виплатити Україні компенсацію за сімох кримських легкоатлетів

Про це заявив президент Федерації легкої атлетики України (ФЛАУ) Ігор Гоцул, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "ТАСС".

"Сьогодні у мене відбулася зустріч з представниками ВФЛА, на якій російська сторона заявила, що вирішить всі питання до кінця травня. Крайній термін - початок червня. Українська сторона попередньо вже проінформувала IAAF про те, що під час переговорів був знайдений компроміс щодо семи кримських спортсменів і визначений шлях виходу із ситуації. Ми сповістили IAAF, що як тільки російська сторона виконає свої зобов'язання, то одразу надішлемо наш дозвіл на спрощену зміну спортивного громадянства сімома кримськими легкоатлетами", - каже Гоцул.

Розмір компенсації сторони домовилися не озвучувати.

У серпні минулого року президент ФЛАУ, що його організація дозволить чемпіонці Європи-2012 з метання списа Вірі Ребрик виступати на змаганнях за Росію раніше визначеного правилами IAAF карантинного терміну тільки в разі відшкодування грошової компенсації за витрати на підготовку кримської атлетки - $150 тис.

Крім Ребрик, бажання виступати за Росію висловили й інші кримські атлети - це жителі Ялти Рустем Дремджі (метання списа) та Євген Семененко (потрійний стрибок), метальник молота з Сак Олексій Сокирський, бігуни на різні дистанції з Євпаторії, Севастополя і Сімферополя Руслан Перестюк, Олександр Тарадін, Ксенія Савіна, Анастасія Бондар, Фуад Фаржані і бігунка на 3000 м з перешкодами Валерія Мара з Сімферополя.