Росія відправляє у Донецьк позачерговий "гуманітарний конвой"

Представники МНС Росії вирушать в Донецьк, щоб допомогти сім'ям шахтарів, загиблих і постраждалих на шахті ім. Засядька, саме для них призначений черговий "гуманітарний конвой"

Про це повідомив офіційний представник МНС Росії Олександр Дробишевський, передає Еспресо.TV з посиланням на "Інтерфакс".

"На виконання доручення президента РФ, МНС Росії організує надання адресної допомоги сім'ям і родичам шахтарів, а також населенню Донецька", - сказав він.

Так, за його словами, МНС Росії "направляє до Донецька своїх представників, які нададуть адресну допомогу сім'ям загиблих і постраждалих, а також візьмуть участь у жалобних заходах".

"Серед них - фахівці різних професій: рятувальники, лікарі, в тому числі з Всеросійського центру екстреної і радіаційної медицини ім А.М. Нікіфорова, психологи Центру екстреної психологічної допомоги, представники громадських організацій "Россоюзспас" і Всеросійського добровільного пожежного товариства. Групу фахівців МНС Росії очолює начальник Управління воєнізованих гірничорятувальних частин Олександр Сін, який більше 37 років пов'язаний з роботою в шахтах і гірничих виробках", - відзначає агентство.

"Рятувальники МНС Росії передадуть своїм донбаським колегам високотехнологічне спеціальне спорядження та обладнання, призначене для ефективного пошуку і порятунку людей в шахтах. Психологи і медики МНС Росії нададуть підтримку і проведуть консультації з сім'ями загиблих і постраждалих шахтарів, забезпечать потрібними медикаментами", - пояснив Дробишевський.

Він повідомив, що в Донецьк готується позачергова колона "гуманітарного конвою", яка вже формується в Ростовській області.

"У 00:49 по Москві з підмосковного аеродрому "Раменське" вилетів літак МНС Іл-76, на борту якого понад 40 тонн гуманітарної допомоги. В основному це продукти харчування, медикаменти та предмети першої необхідності", - сказав Дробишевський.

У Ростові-на-Дону його перенавантажуватимуть на автомобілі, які у складі "гуманітарної конвою" найближчим часом вирушать в Донецьку область.

Нагадаємо, вранці 4 березня на шахті ім.Засядька (Донецьк) стався вибух газово-метанової суміші. Під час вибуху під землею знаходилися 230 гірників. За останніми даними, в результаті НП загинули 33 людини.