У Нідерландах закликають дочекатися офіційних висновків щодо катастрофи "Боїнга-777"

Міністр закордонних справ Нідерландів Берт Кундерс закликає не робити передчасних висновків щодо причин катастрофи "Боїнга-777" на Донбасі

Про це він заявив сьогодні під час неформального саміту голів МЗС Євросоюзу у Ризі, коментуючи повідомлення у ЗМІ, передає Еспресо.TV з посиланням на "Радіо Свобода".

"Робити будь-які коментарі допоки не будуть зібрані разом всі документи – безвідповідально. Наразі люди працюють над цим у кооперації з іншими країнами. У Раді безпеки ООН неодноразово наголошувалося, що дуже важливо, щоб люди, відповідальні за це, постали перед судом. Тож ми продовжуємо нашу роботу без спекуляцій, об’єктивно. А результати з’являться тоді, коли вони мають з’явитися", – сказав Кундерс.

Нагадаємо, 3 березня одна з найбільших у Нідерландах телекомпаній NOS з посиланням на джерела у прокуратурі і правоохоронних органах держави повідомила, що усі сліди у кримінальному розслідуванні аварії "Боїнга" під Донецьком ведуть в одному напрямку. За інформацією цього ЗМІ, понад мільйон вивчених документів, фото- та відеоматеріалів підтверджують версію, що пасажирський літак був збитий з російського зенітно-ракетного комплексу "Бук", найімовірніше, з російським же екіпажем. Журналісти NOS зазначають, що розслідування гальмують спецслужби, як нідерландські, так і російські. Останні, за словами джерел нідерландського ЗМІ, досі продовжують спроби зламу комп'ютерних систем нідерландських поліції та прокуратури.

"Боїнг-777" рейсу MH17 Амстердам – Куала-Лумпур був збитий над Донеччиною 17 липня. Загинули всі 298 людей, які були у ньому. Більшість жертв була громадянами Нідерландів, Україна передала розслідування цій державі. Україна звинуватила бойовиків у тому, що вони, за сприяння Росії, збили літак. Російська сторона і сепаратисти ці звинувачення відкидають.

Наразі розслідування причин катастрофи "Боїнга-777" триває.