У Путіна сформували позачерговий "гумконвой". Цього разу для родин шахтарів, загиблих на Засядька

МНС Росії відправляє "гумконвой" на Донбас, начебто для сімей гірників, загиблих в результаті аварії на шахті імені Засядька

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на ТАСС.

"Відповідно до доручення президента РФ про надання адресної допомоги сім'ям загиблих і постраждалих шахтарів МНС Росії в екстреному порядку сформувало позачергову колону з "гуманітарною допомогою", і вона готова до відправки в Донецьк", - сказав офіційний представник МНС Росії Олександр Дробишевський. 

Він уточнив, що до складу колони увійшли понад 20 автомобілів, які доставлять понад 200 тонн гуманітарної допомоги - продукти харчування і медикаменти.

"Колона формувалася в Донському рятувальному центрі в екстреному порядку, і частину вантажу доставлялася авіацією", - повідомив представник МНС.

Нагадаємо, вранці 4 березня на шахті імені Засядька в м. Донецьк, що знаходиться на територіїї контольованій бойовиками так званої "ДНР", стався вибух. В цей момент під землею знаходилися 230 гірників. Причиною вибуху, імовірно, став викид метану. У результаті аварії загинули 34 гірники, 15 постраждалих госпіталізовані. 

В Україні 5 березня було оголошено днем жалоби за загиблими гірниками.