У російському Нижньому Новгороді перевірять на екстремізм банер, присвячений Нємцову

Поліція почала перевіряти на екстремізм банер з портретом убитого російського опозиціонера Бориса Нємцова, вивішений на будівлі в Нижньому Новгороді 4 березня

Про це повідомив власник будівлі Герман Князєв, передає Еспресо.TV з посиланням на "Дождь".

За словами Князєва, вночі банер з портретом Нємцова і написом "Кого наступного вб'єте, щоб перемогти власні химери?" Демонтували співробітники відділення поліції №5 Нижегородського району.

"Кажуть, що надійшло розпорядження прокуратури направити на проведення експертизи на екстремізм", - написав власник будівлі.

Банер з фотографією Нємцова був вивішений на будівлю 4 березня. Тоді Князєв опублікував його фотографію в "Фейсбуці", зазначивши, що розміщує її для того, щоб співробітники його офісу не постраждали "від рук тих, хто вже погрожує в мережі наступними акціями залякування".

Князєв розповів, що плакат він вивісив на балконі третього поверху о 13:00, і через годину в офіс прийшли співробітники поліції. Вони з'ясовували, хто і навіщо повісив плакат, і запитували про значення слова "химери". Вдруге поліцейські прийшли в офіс о 17:00. На той момент Князева в офісі вже не було, і потрапити на балкон вони не змогли.

"О 12 годині ночі знову приїхали вже зі драбиною і понятими. Вранці вони підтвердили, що банер знаходиться в п'ятому відділі поліції для направлення на експертизу на наявність ознак екстремізму", - розповів Князєв.

Він пояснив, що планував залишити банер до дев'ятого дня з дня смерті Нємцова, і зазначив, що має намір зробити новий банер, точно такий же.

У прес-службі УМВС по Нижньому Новгороду агентству повідомили, що 4 березня в поліцію надійшла інформація про появу банера.

"Туди виїжджали співробітники поліції і брали пояснення у тих, хто перебував на місці, про те, ким повішений банер, з якою метою. За даним фактом проводиться перевірка", - пояснили в прес-службі УМВС.