Українські військові відвели "Урагани" від лінії фронту

На виконання Мінських домовленостей в зоні проведення антитерористичної операції на території Донецької і Луганської областей триває відведення артилерійських систем силами АТО

Про це повідомили у прес-центрі АТО, передає Еспресо.TV з посиланням на сайт Міноборони.

"Сьогодні, 6 березня, з бойових позицій по усій лінії зіткнення до місць зосередження були передислоковані реактивні системи залпового вогню 9К57 "Ураган". Артилерія перебуває в готовності до завантаження на залізничні платформи і транспортування на визначені позиції", - йдеться у повідомленні.

Фото Міноборони

Нагадаємо, під час попередніх етапів на відстань не менше ніж 25 кілометрів від лінії розмежування були відведені 100-мм протитанкові гармати МТ-12 "Рапіра", 152-мм самохідні артилерійські установки 2С3 "Акація", реактивні системи залпового вогню БМ-21 "Град".

Українська сторона демонструє свою готовність до вирішення конфлікту беззбройним шляхом та повернення до мирного життя. Підрозділи сил АТО очікують від противника дзеркальних кроків щодо деескалації ситуації в Донбасі. 

Тим часом, у штабі Оборони Маріуполя повідомляють, що бойовики продовжують лише імітувати відведення важкого озброєння від лінії розмежування на Донбасі.