З нагоди 50-річчя пісні "Yesterday" Пол МакКартні влаштує концерт у Лондоні

Гучними концертами у Лондоні, Бірмінгемі і Ліверпулі в травні британський співак відзначить піввіковий ювілей культової пісні The Beatles

Відомий британський співак Пол МакКартні відзначить піввіковий ювілей створення пісні "Yesterday" - хіта групи The Beatles - концертом у Лондоні та інших містах. Концерти стануть частиною європейського турне, яке триватиме до початку липня. Про це один із засновників легендарної ліверпульської четвірки оголосив у п'ятницю, розповідаючи про плани дати перші за останні три роки концерти у Великій Британії, пише ТАСС.

Світове турне МакКартні включатиме в себе Марсель і Париж (Франція), Амстердам (Нідерланди), Осло (Норвегія), Стокгольм (Швеція) і фестиваль у датському Роскіллі.

Спеціальний концерт, присвячений пісні Yesterday, відбудеться на лондонській арені O2. Маккартні написав цю композицію, що стала однією з найвідоміших у світі в XX столітті, в 1965 році для альбому Help! . "Часто я навіть і не згадую про ці ювілейні дати, поки хтось мені не нагадає, - зізнався сер Пол МакКартні. - Люди часто кажуть мені, що минуло 30 років з того моменту або 30 років з сього моменту. Все це і не запам'ятаєш".

За словами музиканта, він зовсім не проти відзначити круглу дату з моменту створення пісні, "яка завжди була важливою частиною наших живих виступів" і за минулі десятиліття "зажила власним життям". "Для мене це щасливий збіг, що концерт на O2 припав на цей час. Це чудово, що люди по всьому світу так добре прийняли цю пісню", - сказав 72-річний композитор і співак.