За час окупації шахти на Донбасі стали найнебезпечнішими в світі: За чотири місці загинули 74 гірники

У період з листопада 2014 по березень 2015 року, на вугільних підприємствах, захоплених бойовиками, загинув 41 гірник, ще 33 напередодні загинули на шахті Засядька в Донецьку

За період окупації на непідконтрольною владі України території так званої "Донецької народної республіки" підняли на гора близько 1,25 млн тонн чорного золота. Левову частку в видобутку вугілля займали шахти ДП "ДВЕК", ДП "Макіїввугілля", ДП "Орджонікідзевугілля", ДП "Артемвугілля", ДП "Шахтарськантрацит", ДП "Сніжнеантрацит", ДП "Торезантрацит" та шахтоуправління "Донбас", які безпосередньо підпорядковуються самопроголошеному "Міністерству палива та енергетики ДНР", передає Еспресо.TV з посиланням на 0629.com.ua.

У гонитві за обсягами видобутку вугілля, з метою отримання надприбутку від реалізації вугілля, новопризначені директори шахт, виконуючи злочинні накази свого "вищого керівництва", відправляють гірників на роботу в забій, чи не гарантуючи при цьому ніякої безпеки. Як стало відомо, на шахтах ДП "Орджонікідзевугілля", ДП "Артемвугілля" і шахтоуправління "Донбас" закупівля засобів індивідуального захисту, матеріалів на перекріплення гірничих виробок, апаратури газового контролю і багато іншого обладнання, що забезпечує дотримання техніки безпеки на шахтах, владою "ДНР" не проводиться.

Як наслідок, за останні чотири місяці шахти самопроголошеної "ДНР" стали найнебезпечнішими в світі з проведення гірничих робіт та смертності на них. За отриманими даними від джерела в "Міністерстві ПЕК ДНР", в період з листопада 2014 року по січень 2015 на шахтах самопроголошеної республіки стався 41 випадок загибелі гірників: 17 осіб - в ДП "Макіїввугілля", 12 осіб - ДП "ДВЕК", 7 - ДП "Орджонікідзевугілля", 5 осіб на шахтах ДП "Торезантрацит", ДП "Артемвугілля" та ДП "Сніжнеантрацит".

Нагадаємо, 4 березня в результаті викиду метану на шахті ім. Засядька стався вибух, що забрав життя 33 осіб. Бойовики не пропустили українських фахівців для проведення рятувальної операції.