Юрій Береза: Мене швидше треба вважати людиною Авакова, ніж Коломойського

Народний депутат, комбат полку "Дніпро-1" Юрій Береза заявив, що на сьогоднішній день у своїй діяльності більше пов`язаний з нинішнім міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим, ніж з колишнім шефом Ігорем Коломойським

Про це він сказав в ефірі програми "Вечір із Миколою Княжицьким" на телеканалі Еспресо.TV.

"На той момент я скажу, що якщо "батьки" у добровольчих батальйонів – це Аваков, Турчинов і Коломойський. Три чоловіка, які повірили, по-перше, в мене, в добровольчий рух, надали зброю і можливість тренуватися. Взагалі я, як радник Коломойського на той час, він мені дав дуже багато в тому напрямку, що те, що я просив на той час, окрім зброї, я практично всім був забезпечений – це надважливо. Тому що тренуватися на міліцейському полігоні, чи на армійському, говорячи про філософію УПА, було не просто складно, а надто складно", - розповів Береза.

За його словами, на той час Коломойський знайшов полігон для тренувань добровольців, місце для їх розміщення, забезпечив харчуванням.

"Щоб ви зрозуміли, командир добровольчого батальйону – це міні-міністр оборони. Забезпечення, патрони, стрільби – це все на комбаті", - зазначив нардеп.

За його словами, Коломойський не заважав і "не ліз в керування". "Чи можна мене вважати людиною Коломойського? Мабуть мене більше треба вважати людиною Авакова на сьогоднішній день. Більш пов’язаний я з Аваковим", - сказав Береза.

Коментуючи стосунки з Аваковим, комбат зазначив, що поважає його за те, що він вірить і довіряє людям. "Це рідкісна якість для керівника. Взагалі, штамп керівників українських – це недовіра і приближення приближених, а він випадає з цих штампів. Чому ми в одній команді всі? Тому що ми випадаємо з тих штампів, які, наприклад, були партійні, от було КПУ, всі вийшли з КПУ, формувалися інші, потім "Партія регіонів"… а ми не такі. Ми ті, хто має свою думку і її відстоює, але цілісність України, цінність країни – для нас не порожнє слово", - резюмував Береза.