Кадиров доручив ретельно розслідувати звільнення Дадаєва з внутрішніх військ Росії

Глава Чечні Рамзан Кадиров доручив секретарю Радбезу республіки Вахитов Усмаєва провести розслідування обставин звільнення з ВВ МВС Росії Заура Дадаєва, обвинуваченого у вбивстві політика Бориса Нємцова

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Газета.Ru".

"Я доручив секретарю Радбезу ЧР Вахитов Усмаєва провести ретельне розслідування обставин звільнення Заура, вивчити його поведінку, настрій перед відходом зі служби", - написав Кадиров у своєму інстаграме.

За словами чеченського лідера, якщо суд підтвердить провину обвинуваченого, "те, вбивши людину, він скоїв тяжкий злочин".

"Але хочу знову зазначити, що він не міг зробити й кроку проти Росії, заради якої багато років ризикував власним життям. Таким же хоробрим воїном був і Беслан Шаванна, загиблий напередодні при спробі затримання", - упевнений він.

Кадиров зазначив, що "знав Заура, як справжнього патріота Росії".

Раніше повідомлялося, що суд санкціонував арешт Анзора Губашева, Хамзата Бахаева, Тамерлана Ескерханова і Шагіта Губашева, підозрюваних у вбивстві політика Бориса Нємцова, а також Заура Дадаєва, який визнав причетність до вбивства.

Нагадаємо, сьогодні сестра Заура, Тамара Дадаєва заявила, що її брат 11 років прослужив в армії, він завжди на передовій, за що й отримав орден Мужності від Рашида Нургалієва (нагородження відбулося в 2010 році, коли Нургалієв очолював МВС Росії). "Орден Кадирова у нього, зірка Кадирова"