Під час виходу з Дебальцевого загинули 19 військових, - Порошенко

Під час операції з виходу сил АТО з Дебальцівського плацдарму загинули, за останніми уточненими даними, 19 українських військовослужбовців, ще 135 отримали поранення різного ступеню важкості

Про це повідомив президент України Петро Порошенко в інтерв'ю "Першому національному" телеканалу, передає Еспресо.TV.

"Під час організованого виходу з плацдарму загинули, за даними усіх служб, - а це і Генштаб, Міністерство оборони, Нацгвардія, МВС, СБУ, Державна служба з надзвичайних ситуацій - 19 військовослужбовців. Під час виходу 135 зазнали поранень", - сказав він.

Президент повідомив, що після звільнення 150 військових, які під час виходу потрапили у полон, у руках бойовиків залишаються ще 9 військових з цього плацдарму.

Крім того, доля ще 12 наших воїнів уточнюється.

Порошенко наголосив, що зараз спостерігається маніпуляція в інформаційній війні проти України: беруться втрати сил АТО з живої сили та техніки на Дебальцівському плацдармі за останні 8 місяців і подаються так, "що це було втрачено лише під час виходу". За його словами, за весь час: від визволення Дебальцевого та подальшої його оборони, - в цьому районі загинули кількасот наших військових. Зокрема, були трагічні часи, коли "ми втрачали 24, 26 і 32" військовослужбовця за день.

Президент повідомив, що терористи втрачають підтримку на Донбасі.

Петро Порошенко впевнений, що Україна "народила нову армію".

Також глава держави повідомив кількість загиблих українських воїнів під час АТО.

На завтрашньому воєнному кабінеті президент збирається ухвалити "надзвичайно важливі рішення".