В Україні триває Шевченківський мобілізаційний марафон

Національний радіомарафон "Борітеся - поборете! Шевченко мобілізує" з нагоди 201-ї річниці від дня народження Кобзаря стартував у ефірі каналу радіо "Культура" Національної радіокомпанії України

З 6 години ранку і впродовж 18 годин поезію Тараса Шевченка у прямому ефірі читатимуть командири та бійці українського війська, члени добровольчих батальйонів, які беруть участь в АТО. До участі в заході долучаться керівники Української держави, урядовці, політики, діячі науки, культури, волонтери, представники громадськості, передає Еспресо.TV з посиланням на "Укрінформ".

Вестимуть марафон 18 ведучих. Окрім журналістів Українського радіо у прямому ефірі працюватимуть відомі діячі культури Галина Дацюк, Тетяна Литвинова, Ольга Галаненко, Галина Бабій, Роман Романюк, Анатолій Гнатюк, Василь Шандро, Сергій Гальченко, екс-міністр культури Євген Нищук та інші публічні особи.

Щогодини у програмі радіомарафону транслюватимуться архівні записи читання творів Шевченка видатними українцями, а також звучатимуть пісні на слова Кобзаря як у класичному виконанні хору ім. Ревуцького і капели "Думка", так і у виконанні рок-гурту «Кому вниз» та інших музикантів.

Окрім того, ведучі радіомарафону розповідатимуть про цікаві факти з життя поета.

Ініціаторами проведення заходу стали Міністерство культури України та Держкомітет телебачення і радіомовлення України.

Святійший Філарет благословив радіомарафон і першим прочитав Шевченка.