Бжезинський: Путін розуміє, що Росія не готова навіть до локальної війни

В адміністрації США превалює позиція, що надання летальної зброї Україні може посилити агресію Росії, однак Вашингтон міг би використати цей фактор на випередження, стримавши спроби Путіна йти далі

Таку думку висловив у понеділок у Вашингтоні колишній радник президента США, відомий політолог професор Збігнєв Бжезинський, передає Еспресо.TV з посиланням на "Укрінформ".

"Ми маємо зробити це в простий спосіб - попередити Москву щодо поновлення з її боку бойових дій. Що, наприклад, при наступі на Маріуполь та інші важливі міста, Сполучені Штати не матимуть іншого вибору, як забезпечити оборонним озброєнням українських сил для їх захисту", - зауважив професор.

Він підкреслив, що це можна зробити, в тому числі, із залученням союзників США по НАТО, які готові це зробити.

Бжезинський також наголосив, що російська армія зараз не готова на ведення навіть локальної війни з Заходом, не кажучи вже про великомасштабну війну. На його думку, Путін теж розуміє це, натомість вдається до контрпродуктивної демонстрації свого ядерного потенціалу, не усвідомлюючи наслідків.

Крім того, на переконання експерта, в нинішній ситуації Захід має зміцнити санкції проти російської економіки та застосувати секторальні обмеження.

Іншими словами, зауважив він, росіяни повинні отримати потужний сигнал від США і Європи.

"Ми маємо сказати росіянам: ми знаємо, що ви використовуєте силу, і ви знаєте, що ми не можемо зупинити вас контрсилою, але ми значно піднімаємо ціну за це", - наголосив Бжезинський.