Ісламський проповідник пропонує знищити єгипетські піраміди

На його думку, це є ідолопоклонство, навіть попри те, що піраміди – це пам’ятки історії та культури

Ісламський проповідник з Кувейту Ібрагім аль-Кендарі запропонував знищити єгипетські піраміди і фігуру Сфінкса у Каірі. Про це повідомляє zaxid.net з посиланням на єгипетське видання Al-Watan.

За словами аль-Кендарі, факт, що ранні мусульмани, прийшовши в Єгипет, не зруйнували пам'ятники часів фараонів, ще не означає, що цього не потрібно робити зараз. Нащадки пророка Мухаммеда повинні знищити ідолопоклонство, незважаючи на те, що споруди періоду фараонів не є об'єктами культу, а є пам'ятками історії, культури та архітектури, вважає кувейтський релігійний діяч .

Також єгипетські ЗМІ звертають увагу на релігійну постанову, опубліковану на сайті Islam Web. Фетва закликає підірвати об'єкти "спадщини епохи фараонів" як такі, що суперечать цінностям ісламу. Сайт Islam News пов'язаний з міністерством у справах релігії, і як наголошується, відображає офіційну точку зору влади Катару. 

Раніше з аналогічною пропозицією виступив лідер угруповання "Ісламська держава" Абу Бакр аль-Багдаді.

Нагадаємо, що терористи "Ісламської держави" знищили руїни стародавнього міста Німруд, а також розтрощили унікальні скульптури в музеї міста Мосул на півночі Іраку. Така ж доля спіткала і місто Хатра, давнє місто в складі Парфянського царства, руїни якого нині розташовані на території Північного Іраку. Місто було засноване у 3 ст. до н.е.