На ЧЄ легкоатлетів-росіян силоміць допитали офіцери антидопінгового агенства

Російські бігунки на 800 метрів Катерина Поістогова та Анастасія Баздирєва під час зимового чемпіонату Європи в Празі були допитані співробітниками Всесвітнього антидопінгового агентства (ВАДА)

Про це заявив виконуючий обов'язків президента Всеросійської федерації легкої атлетики (ВФЛА) Вадим Зеліченок, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "ТАСС".

Після закінчення попередніх забігів Поістогова і Баздирєва були викликані на допінг-контроль, де в одній з кімнат були допитані членами комісії ВАДА, створеної після виходу на екран фільму німецьких телевізійників про допінг у збірній Росії з легкої атлетики.

"Виклик на допінг-контроль не суперечить правилам ВАДА. Але саме по собі все це дуже дивно, оскільки зазвичай після попередніх стартів нікого на допінг не перевіряють. Як розповіла сама Поістогова, її мало не силоміць повели в окрему кімнату, в якій знаходилися два співробітники ВАДА. Вони почали ставити їй різні запитання. Катерина практично на жодне запитання не відповіла, і її відпустили. Потім вони допитали Баздирєва, але теж безрезультатно. Вважаю, що співробітники ВАДА вчинили неправильно", - каже Зеліченок.

Керівництво ВФЛА відправило протести керівництву Європейської легкоатлетичної асоціації, в ВАДА і в антидопінговий департамент Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій.

Катерина Поістогова та Анастасія Баздирєва наразі тренуються у Володимира Казаріна, якого автори німецького фільму звинувачують у причетності до розповсюдження допінгу серед своїх спортсменів. Поістогова в Празі стала володаркою срібної медалі, Баздирєва не зуміла пробитися у фінал.