Опитування: Більшість росіян хочуть "Сталіна" при владі

Опитування у соцмережах показало, що більшість росіян хочуть "сталінського порядку". 54% опитаних сказали, що підтримали б політика, який практикував би жорстку політику

А ось про свою неприязнь до подібних політичних фігур і про неприпустимість повторення історії сказали 37% респондентів, про що свідчать результати опитування, проведеного російським центром "ЦИМЕС", передає Еспресо.TV.

40% опитаних росіян сказали, що готові віддати свій голос за такого кандидата, який буде рівнятися на "сталінські методи" в питаннях економіки, оборони та соціальної політики. Проте політики репресій і терору ці респонденти не підтримують. Втім, в принципі проведення "сталінської політики" в цих галузях без репресій навряд чи є можливим.

25% відповіли на запитання категоричним запереченням і відзначивши, що диктатурі, терору і політиці репресій не місце в сучасній Росії.

14% опитаних хотіли б бачити на чолі країни сильного лідера і підтримали б "сталінські" методи, в тому числі і масові репресії, тільки щоб підняти країну і вивести її на новий рівень.

Найменш популярним стало твердження, що Росії не потрібен диктатор і жорсткі методи управління в країні вже не приживуться. До того ж такого стану справ не підтримає міжнародну спільноту. Цю відповідь дали лише 12% респондентів.