Порошенко ветував закон, який змушував погоджувати комунальні тарифи з Кабміном

Петро Порошенко ветував закон, ухвалений Радою, що зобов'язує Національну комісію, яка здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг погоджувати з Кабміном тарифи, які встановлюються на рівні нижчому від економічно обгрунтованого

Відповідна інформація про повернення президентом закону "Про внесення змін до деяких законів про встановлення цін (тарифів)" обнародувана на сайті парламенту у вівторок, 10 березня, передає УНІАН.

"За" ухвалення законопроекту "Про внесення змін до деяких законів України щодо встановлення цін (тарифів)" №0919 10 лютого 2015 року проголосували 284 депутати.

Під час обговорення законопроекту в парламенті депутати відзначили, що його затвердження дасть змогу посилити контроль над ціноутворенням тарифів.

Крім того, закон визначав, що НКРЕПУ встановлює тарифи на електроенергію і газ для населення, в т.ч. диференційовані за кількістю спожитого енергоносія або за групами споживачів. Також закон вводить чітке визначення, що НКРЕПУ встановлює ціни на газ вітчизняного видобутку для суб'єктів з контрольним держпакетом, теплокомуненерго.

Граничні ціни на газ для промспоживачів і бюджетних установ НКРЕПУ встановлюватиме за попереднім погодженням з органом виконавчої влади, який реалізовує держполітику економічного й соціального розвитку.