Сенатори вказали Обамі на невиконання Акту на підтримку України

Голова Комітету з міжнародних відносин Сенату США Боб Коркер та старший член комітету сенатор Роберт Менендес закликали Обаму негайно представити звіт щодо надання летальної зброї Києву згідно з положеннями Акту на підтримку свободи України

Текст відкритого листа розміщений на офіційному сайті Комітету, передає Еспресо.TV з посиланням на  "Укрінформ"

"Ми пишемо з вимогою, щоб ви негайно подали в Комітет у закордонних справах Сенату доповідь про надання летальної військової допомоги Україні відповідно до Акту на підтримку свободи України", - наголосили законодавці.

Відповідно до розділу 6 закону, не пізніше, ніж за 60 днів після його прийняття, президент США має надати детальний звіт про передбачуване постачання оборонних засобів, проведення навчань та підготовки військових кадрів. Визначений термін завершився в середині лютого.

Сенатори знову наголосили, що зараз настав саме той час, щоби США надали Україні засоби для її захисту від подальшої російської агресії. "Нас не повинні вводити в оману неодноразові спроби Володимира Путіна спекулювати на умовних угодах про припинення вогню", - підкреслили сенатори.

Коркер і Менендес зазначили, що рішення про надання оборонних озброєнь підвищить витрати для агресії Росії проти України та "створить умови для реального дипломатичного рішення, що гарантує Україні суверенітет і територіальну цілісність".

Таким чином, на переконання законодавців, США сприятимуть більш швидкому, справедливому та стабільному врегулюванню конфлікту. "Після незліченних порушень обіцянок з боку Кремля ясно, що агресія Москви в Україні може бути зупинена тільки тоді, коли Путін зрозуміє, що Сполучені Штати і Європа однозначно прагнуть допомогти Києву нав'язати високу військову вартість для Росії", - зазначили керівники міжнародного комітету Сенату.

Нагадаємо, у Пентагоні заявили, що США досі розглядають поставки зброї Україні.