Бжезінський: Росія буде готова до повномасштабної війни з США за 3-4 роки

Росія буде готова до повномасштабних бойових дій зі Сполученими Штабами Америки вже через 3-4 роки

Про це заявив відомий політолог і радник кількох президентів США Збігнєв Бжезинський, передає Еспресо.TV з посиланням на "Голос Америки".

Він вважає, що наразі настав час, коли США мають активно взятися за формування результатів нинішньої кризи, а не просто реагувати. "Я кажу про перемогу США, наших цінностей, нашої сили, нашої розвідки. Щоб цього досягнути, треба реально дивитися на те, що досягне вже зараз, а також враховувати не лише те, що нас непокоїть, але й деякі зауваження, які має Росія. Бо, як на мене, у цій кризі жодна зі сторін не отримає однобічну перемогу", – наполягає Бжезінський.

"Я підозрюю, що серед фінансової військової еліти Росії є люди, які розуміють, що в інтересах обох сторін погодитися на те, що Україна буде орієнтована на Європу, але не стане членом НАТО. Думаю, що треба спробувати домовлятися на цій основі. Це ніяка не капітуляція, не ганьба, а по суті прокладення шляху до політичного самоствердження українців, і зрештою до європейського майбутнього Росії", – каже він.

На його думку, головними чинниками стратегії США у відносинах із Росією будуть час і Китай. При цьому майбутнє бачиться експерту без Путіна, однак він зазначив, що перед Москвою постане питання вибору: стати економічно-ресурсним придатком Китаю або ж частиною Заходу.

Бжезінський вважає, що для того, щоб Москва у майбутньому обрала Захід, США треба вже зараз з одного боку показати силу і не дати кризі перерости у повномасштабну війну, а з іншого – дещо задобрити Росію. При цьому задобрювати пропонується коштом України.

Також експерт зазначив, що знайомий з думкою професіоналів, які прогнозуюють що за 3-4 роки російська армія буде готова до тривалої військової кампанії проти добре озброєної професійно-вибудованої армії США.