Ціни на нафту знову почали трохи зростати

Світові ціни на нафту демонструють позитивну динаміку в ході торгів середи на даних щодо зниження запасів "чорного золота" в США

Вартість квітневого ф'ючерсу на північноморську суміш нафти марки Brent росла на 0,78% - до 56,83 доллара за барель. Вартість квітневих ф'ючерсів на нафту марки WTI збільшувалася на 1,35% - до 48,94 долара за барель, передає ТАСС.

Згідно з даними Американського інституту нафти (API), запаси "чорного золота" в США за тиждень, що завершився 6 березня, скоротилися на 404 тис бареля до 439,4 млн барелів. При цьому аналітики чекали їх зростання на 4,4 млн барелів. Запаси нафти на найбільшому в країні терміналі Кушинг (Cushing) збільшилися на 2,2 млн барелів, досягнувши 28,8 млн барелів.

"Розпродаж був надмірним. Я думаю, це було більше схоже на рефлекс через істотне збільшення (нафтових запасів - ред.) На Кушинзі", - заявив агентству Reuters глава відділу з інвестицій Ayers Alliance Securities в Сіднеї Джонатан Барратт.

Пізніше в середу управління з енергетичної інформації міністерства енергетики США опублікує дані статистики щодо комерційних запасів нафти в США за підсумками тижня, що завершився 6 березня. Експерти, опитані агентством, очікують збільшення показника на 4,436 млн барелів - до 448,84 млн барелів.