Цьогоріч Міністерство спорту зекономило на собі 5 млн грн

Порівняно з початком минулого року у 2015-му на 5 млн. грн. зменшено адміністративні витрати Міністерства молоді та спорту України

Про це заявив міністр спорту Ігор Жданов, презентуючи на засіданні уряду дорожню карту реформ, повідомляє Еспресо.TV.

"Впровадивши реформи, ми зменшимо адміністративні витрати. Так, цього року на 5 млн. грн. зменшено витрати на міністерство. Крім того, будемо залучати позабюджетні кошти", - пообіцяв Жданов.

Реформи, запропоновані міністром, передбачають чотири напрями: 1. європеїзація функцій міністерства; 2. прозорість та боротьба з корупцією; 3. автономія федерацій; 4. вдосконалення антидопінгово законодавства.

Жданов наголосив, що Україна з-поміж трьох моделей взаємовідносин держави та спорту - радянська, американська та європейська - обирає останню, яка передбачає наявність сильної спортивної федерації. Нині маємо гібрид в цій сфері, оскільки наші федерації вже відійшли від радянської системи, але ще не дійшли до європейських стандартів.

Зокрема, глава Міністерства пропонує відмовитися від таких функцій: затвердження правил спортивних змагань, які визначають міжнародні і національні федерації; будівництво безпосередньо силами Міністерства стадіонів та інших спортивних споруд; проведення спортивної лотереї. При цьому Жданов наголошує, що спрямування 20 - 25% прибутку від продажу лотерей (прийняття відповідного закону) - це вже безпосереднє завдання його відомтсва.

За словами Жданова, відтепер на сайті міністерства публікуватиметься вся інформація про бюджет і витрачання коштів, а також паспорти бюджетних програм. Такі документи уже оприлюднені.