Експерти ООН перевірять інформацію про катування фігурантів справи Нємцова

Рада ООН з прав людини має намір перевірити інформацію про можливі катування підозрюваних у вбивстві російського опозиціонера Нємцова

Про це заявив спецдоповідач з питань катувань Ради ООН з прав людини аргентинський правозахисник Хуан Мендес, передає Еспресо.TV з посиланням на Deutsche welle.

Він має намір запросити у влади Росії інформацію про можливі випадки застосування тортур щодо Заура Дадаєва, підозрюваного у вбивстві Бориса Нємцова.

Мендес зазначив, що вперше чує про можливі катування Дадаєва, але якщо є підстави для відповідних підозр, ця інформація, безумовно, повинна бути перевірена, передають РИА "Новости".

Раніше газета "Московський комсомолець" повідомила про відвідування членами Громадської спостережної комісії (ОНК) у СІЗО затриманих братів Губашевих і Заура Дадаєва, які заявили, що до них нібито застосовувалася фізична сила.

Нагадаємо, 8 березня Басманний суд Москви ухвалив рішення помістити під арешт всіх п'ятьох затриманих у справі про вбивство Нємцова. Заур Дадаєв і Анзор Губашев арештовані до 28 квітня (до закінчення терміну слідства). Темерлан Ескерханов, Хамзат Бахаєв і Шагіт Губашев, які продовжують перебувати в статусі підозрюваних, заарештовані до 7-8 травня. Ще один підозрюваний у справі про вбивство Нємцова, Беслан Шаванна, підірвався в Грозному під час затримання.

Вчора один з підозрюваних у вбивстві політика Бориса Нємцова Хамзат Бахаєв оскаржив свій арешт. Сьогодні до суду надійшли скарги від адвокатів Анзора Губашева і Рамзата Бахаева.